Hazır bir sistem alırken nelere dikkat etmek gerekir? #yüksekfrekans
ilk kasayı görür çoğu arkadaş hemen şık bulup almak isteyebilir. Lakin kasa soğutmasını düşünmez. Ya da kasa içindeki parçaların kalitesine bazkmaz. Anlık sıcaklık değerlerini göz ardı eder. Halbu ki sistem 4-5 saat yükte kaldıktan sonra aşırı ısına da bilir. Sevgili dostlarım bazı kasalarda kırpılmış, kompanentlerden kısılmış anakartlar kullanabiliyorlar. ya da adam ofis için ayırdığı kartı oyuncu olarak satmaya kalkıyor kasaya koyuyor. Anakartın bütünlüğüne ve modeline iyi bakın. Daha sonra kullanılan bellekler genelde hep düşük frekans ya da elde kalmış yüksek gecikmeli bellekler de olabiliyor. Aman ha orada da cl16 üstüne çıkmadan 3200 MHz üstü bellekler olup olmadığına yapısına da iyi bakın. Daha sonra ekran kartı bazen tek fanlı güç girişsiz 1650 vb. zorlamaya gelmeyen standart frekanslı ekran kartları kullanabiliyorlar. Mümkün mertebe çift fanlı soğutmasına güvendiğiniz bir marka ekran kartı olmasına özen gösterin. PSU genelde göz ardı edilir ve sistemin kalbidir, şayet korumaları yoksa, gerilim sıkıntılarında o kasaya zarar verebilir. Yine bilindik marka fsp, corsair vb kaliteli psular olmasına özen gösterin. Son olarak kasa içinde kaç fan var hava akış yönü ve verimi iyi mi bunu da göz ardı etmeyin.
SSD’lerin Ömrü Ne kadardır?
SSD’nin ömrü yongasetine ve yapısına bağlı olarak değişmekte. Günlük 20gb veri akışı ile 300gb veri akışı gerçekleşen SSD’nin ömrü de farklıdır. Burada kullanıma ve diski ne kadar zorladığınıza bağlı bir kıstas var. Çok abanan biri bile olsanız kaliteli bir SSD’de günde 300GB yazsanız bile 5 yıl boyunca dayanabilir. Bir harddisk ortalama 300.000 saat çalışıp hata verme oranına sahipken mesela a2000 gibi bir m.2 ssd 2 milyon saate sahip. Burada bakıldığında daha uzun ömür gibi gözükebilir fakat bu durum 1 milyon saatte de gerçekleşebilir. Günümüzde çoğu ssd maliyetten kaynaklı olarak TLC yapıda. SLC’ler daha uzun ömürlü olsa da bütçeyi aşabiliyor ve son kullanıcıdan ziyade kurumsala hitap etmekte. Sizin burada dikkat etmeniz gereken kısım MTBF ve garanti süresi. Kingston mesela 5 yıl sunuyor. Son olarak SSD’nizin ömrünü ssd life pro ya da üretici programları ile görebilirsiniz.
M.2 SSD’leri kullanabilmek için özel bir sürücü gerekli mi?
Hayır. Hem SATA hem de PCIe M.2 SSD’ler, işletim sisteminde yerleşik olan AHCI sürücüleri kullanır. Ancak kullanabilmeniz için M.2 SSD’yi sistem BIOS’unda etkinleştirmeniz gerekebilir.
Hangi boyutta SSD seçmek daha iyidir?
Günümüzde güncel bir işletim sistemi kurmaya kalktığınızda mesela Minimum 240’ın ideal olduğu günümüzde ise en azından bir kaç güncel oyuna yer kalırken 512 GB’ta ise artık daha rahat edip bir çok şeye yer ayırabilmekteyiz.
Sistemimin yükseltme zamanının geldiğini nasıl anlayabilirim?
. Eğer gündelik kullanım maksatlı bir ilerleyiş söz konusu ise genelde bu sizleri ağır takılmalar ve donmalar olmadığı sürece rahatsız etmez ve devam edersiniz. Lakin yazılımi programi efekt ve render gibi iş maksatlı kullanımlarda her geçen gün değişen programlar, gelen güncellemeler ve ekstra eklentiler yavaş çalışmaya ve eskisi gibi performans alamadığınızı sizlere göstermeye başlarsa işte o zaman kontrol etmenizde fayda var. Şayet oyun odaklı ilerleyenlerde ise genelde güncel oyunlarda alınan FPS değerlerini düşüklüğü ya da takılıp donmalar da sistem yükseltmenin habercisi olabiliyor.
Frekans’a Abone ol: http://bit.ly/FrekansAbone
Dostlar, videoların devamı için like atmayı ve ”Bildirimleri” açarak paylaşmayı unutmayın. Her gün saat 18:00’da beraber eğlenelim ve öğrenelim. Ailemize de Instagram’a da bekliyoruz:
5 TL’ye Efsane Ürünler: https://goo.gl/L6LrLV
Beni Takipte Kal!
https://www.instagram.com/dipfrekans/
https://www.facebook.com/groups/FrekansTV/
Abone ol : ) https://goo.gl/sQpnp3
Discord: https://discord.gg/jKqnZVn
Soru Sor: https://www.facebook.com/groups/frekansTV/
*Canlı Yayın: https://www.twitch.tv/frekanstv
Kesinlikle İzlemeniz Gereken Eğlenceli Videolarımız!
Çin’den Alınabilecek Ürünler: https://goo.gl/L6LrLV
Son teknoloji: http://bit.ly/2t95HOY
Bilgisayar Toplama: http://bit.ly/2rZQQHs
Taşınabilir Hoparlör: http://bit.ly/2sr0Zj9
Ucuz Klavye ve Ucuz Fare: http://bit.ly/2rjQkBZ
Merhaba, ben Frekans. Ailemize katıldığınız için çok teşekkürler. Son teknoloji ve ucuz teknolojik ürünleri paylaşmayı seviyorum. Çin’den alışveriş yapıp ucuz ürünler de tanıtıyorum. Desteklerinizle youtube kanalım büyüyor. Bilgisayar oyunları, oyun bilgisayarı ve bilgisayar toplama rehberleri ile başladık. Ucuz, ilginç, havalı, oyun, teknoloji, bilgisayar, inceleme, pc, pc toplama, laptop, işlemci, ekran kartı, hoparlör, kulaklık, oyuncu faresi, telefon inceleme, Aliexpress, Gearbest, ilginç teknolojik ürünler, en ucuz laptop ve en ucuz kulaklık başlıkları ve inceleme videoları ile sizlerle tutkumu paylaşıyorum.